Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Apelați la artiști polonezi, portughezi și români specializați în practici implicate social. Rezidență de șase săptămâni pe insula Jersey

Nistor Laurențiu

PREZENTARE GENERALĂ
Apel la artiști portughezi, polonezi și români cu experiență în practica angajată social pentru o reședință de neuitat plătită pe Insula Jersey. Un număr mare de polonezi, portughezi și români numesc Jersey acasă, iar ArtHouse Jersey oferă o ocazie unui artist din fiecare țară de a afla, de a cerceta și de a explora experiența trăită a compatrioților lor, creând o lucrare care sărbătorește contribuția pe care fiecare comunitate o aduce spre Insula.

Artiștii polonezi, portughezi și români aleși vor călători în Jersey și vor petrece șase săptămâni trăind și muncind în insulă în perioada 17 ianuarie – 25 februarie 2022, cazând la sediul ArtHouse Jersey, pe frumoasa coastă de nord a insulei.

Căutăm artiști de orice disciplină (conceptual, desen, pictură, sculptură, ceramică, tipografie, design, dans, digital, meșteșuguri, fotografie, literar, video, film, muzică, multimedia, live, sonor, multidisciplinar etc.). Fiecare artist va crea o lucrare inspirată pentru a fi înzestrată ArtHouse Jersey. Artiștii vor participa la deschiderea unei vitrine cu lucrările lor, care va avea loc în ultimul weekend al reședinței. Artiștii trebuie să aibă încredere că vor putea să își creeze lucrările în intervalele de timp și cu bugetul materialelor detaliat mai jos.

În ultimele două săptămâni de rezidență, artiștii selectați vor contribui la informarea unui muralist de artă de stradă în vizită despre experiența trăită a portughezilor, polonezilor și românilor din Jersey, prezentându-le comunităților și explicând ceea ce au învățat din experiență . Acest transfer de cunoștințe va informa creația muralistului a unei piese de lucru într-un proiect separat, dar conectat, care își propune, de asemenea, să celebreze contribuția fiecărei comunități la Jersey.

Colaborăm îndeaproape cu Institutul Cultural Polonez, Ambasada Portugaliei și Institutul Cultural Român din Londra și intenționăm să organizăm un eveniment la Londra după rezidență.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 3 septembrie 2021.

ELIGIBILITATE ȘI CARACTERISTICI NECESARE
Participanții trebuie să fie artiști vizuali care se identifică ca fiind din Polonia, România și Portugalia, indiferent de rasă, religie, vârstă, etnie, orientare sexuală, convingere politică sau identitate națională suplimentară. Trebuie să aveți peste 18 ani, să vă angajați în mod profesional cu ambarcațiunile dvs. și să prezentați în mod regulat lucrările unui public. Este o experiență minunată pentru cei care poate nu au avut ocazia să ia parte la o astfel de rezidență înainte. Rezidențierea va fi facilitată în limba engleză, astfel încât vi se va cere să aveți o înțelegere sigură a limbii.

Important, participanții ar trebui să poată demonstra experiența și aptitudinea pentru practica angajată social și să lucreze în mediul comunitar. Artistul va vedea angajamentul cu comunitatea locală ca fiind esențial pentru crearea operei lor și va manifesta un interes viu în explorarea dinamicii comunității, implementarea tehnicilor pentru înțelegerea și implicarea publicului. Scopul reședinței este de a-i face pe artiști să învețe, să cerceteze și să exploreze experiența trăită a compatrioților lor, această învățare informând direct piesa de lucru creată.

Participanții ar trebui să fie încrezători să lucreze cu alți artiști și să prezinte rezultatele practicii lor de implicare socială, facilitând schimbul de învățare cu colegii artiști și cu muralistul. Participanții ar trebui să fie, de asemenea, fericiți să se angajeze într-o anumită implicare în vorbirea în public și în mass-media, ca parte a angajamentului social și în legătură cu expoziția vitrina a lucrărilor lor.

În cele din urmă, luând în considerare intervalele de timp implicate, artiștii participanți trebuie să aibă încredere că vor putea crea o piesă de lucru la timp pentru expoziția publică de prezentare la sfârșitul reședinței.

ADJUDECARE
2.500 GBP pentru a cerceta, dezvolta și produce o nouă lucrare în orice mediu care reflectă experiența și învățăturile dvs. din Jersey (lucrarea va deveni proprietatea ArtHouse Jersey, care o va expune în orice moment pe deplin acreditând artistul)
Zboruri dus-întors (Europa)
Cazare la sediul nostru de pe frumoasa coasta de nord a insulei Jersey
Diurnele și contribuția la costul alimentelor
Până la 750 GBP pentru materiale
Asistența unui reprezentant ArtHouse Jersey cu implicarea comunității

PROCESUL DE CERERE
Artiștii care doresc să solicite această oportunitate trebuie să trimită un e-mail la matt@arts.je furnizând următoarele informații. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 3 septembrie 2021.

Nume
Naționalitate (oraș / stat / regiune)
Biografie
Declarație de două pagini care prezintă motivul pentru care ați dori să participați, cum ați aborda angajamentul cu comunitățile compatrioți și o indicație a tipului de muncă pe care sunteți interesat să o produceți, cu o idee a bugetului necesar pentru materiale
Site web, link-uri de socializare
Portofoliu, exemple de lucrări anterioare
Orice documente justificative, fișiere sau linkuri

COVID-19
Jersey operează în prezent un program Covid-19 Safer Travel pentru a permite vizitatorilor să călătorească în siguranță către și de pe insulă. Întrucât Jersey se află în Common Travel Area, testarea PCR nu este necesară în prezent la întoarcerea în Marea Britanie. Un sistem de semafoare bazat pe țara de plecare a unei persoane și testarea la sosire ajută la protejarea vizitatorilor și insulelor de infecție. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul gov.je.

DATE CHEIE
3 septembrie 2021
Termen limită pentru depunerea cererilor
27 septembrie – 8 octombrie 2021
Interviuri
w / c 11 oct 2021
Artiști contractați
17 ianuarie – 25 februarie 2022
Rezidență
DESPRE JERSEY
Jersey este o dependență a coroanei britanice autoguvernată situată în Canalul Mânecii la 22 km de coasta franceză și la 137 km sud de coasta Angliei. Jersey este cea mai mare dintre Insulele Canalului, dar are doar 8 km lungime și 14,5 km lățime. Populația insulei este de aproximativ 110.000, cu comunități portugheze, poloneze și românești relativ mari, despre care se crede că sunt cele trei mari grupuri de naționalitate în afara celor care provin din insula însăși și din Marea Britanie. Această oportunitate de ședere plătită oferă o oportunitate de a cerceta, dezvolta și produce noi lucrări în orice mediu.
DESPRE ARTHOUSE JERSEY
ArtHouse Jersey este o organizație caritabilă care susține artiștii din Jersey și din întreaga lume pentru a crea lucrări ambițioase care au un impact pozitiv asupra comunității insulare și a publicului internațional. Arta pe care o susținem a fost prezentată în galerii, cinematografe și locuri de spectacol din întreaga lume, precum și în școli, case de îngrijire și săli parohiale de pe insulă.

Sursa; https://www.arthousejersey.je/community/