Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

APĂ VIE / APĂ MOARTĂ – ARTEFACTE @ București

APĂ VIE / APĂ MOARTĂ – ARTEFACTE @ București
Nistor Laurențiu

„APĂ VIE / APĂ MOARTĂ – ARTEFACTE” este a doua expoziție a unui proiect mai amplu al Galeriei ARTCITY care, ca parte invitată a proiectului „Patrimoniul natural și cultural UNESCO din Romania”, dorește să se alature luptei pentru salvarea patrimoniului natural și cultural al României.

Spațiul generos al Universității Politehnica București, oferit de Comisia Națională a României pentru UNESCO prin Departamentul omonim al Universității este un cadru motivant. Unul dintre obiectivele principale ale Departamentului UNESCO este acela de a contribui prin programele de cercetare la energia ecologică, la soluționarea provocărilor legate de diferitele tipuri de poluare.

Prin creațiile lor, artiștii invitați încearcă să atragă atenția asupra pericolului poluări apelor și să schimbe mentalități în ceea ce privește gestionarea deșeurilor. De aceea au folosit materiale și obiecte pe care cei mai mulți le aruncăm fără să ne gândim. Au plecat de la ideea că în civilizațiile tradționale lucrurile erau refolosite, nu se arunca aproape nimic. În mod creativ au transformat deșeurile în artefacte cu valoare artistică, încercând prin puterea de convingere a imaginii să stimuleze și creativitatea celor din jur. Toate lucrările expuse au ca suport materiale refolosite. Vă invităm la vernisaj.

Curatorii expozitiei:
Maria Alexe si Alexandru Zană