Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Aniversara Daniel Craciun- 50 ani -(d)in Cotroceni

Nistor Laurențiu

    

                                                           (in vremuri de coronavirus)

    Din nou la EliteProfArt gallery in Cotroceni- str.Nanu Muscel 13,Bucuresti

                                              26 noiembrie- 8 decembrie 2020

        Asa cum se mentioneaza , Daniel Craciun artist vizual,  membru al Uniunii artistilor plastici din Romania (si stagiar al Maison des Artistes -France) isi sarbatoreste semicentenarul si este sarbatorit artistic in Bucuresti , la el in Cotroceni de catre galeria EliteProfArt care il are in portofoliu si care l-a mai sarbatorit cu o expozitie si la final de 2015 si prin integrarea in unele saloane mai importante facute de galerie.    

   Asa cum se mentioneaza expozitia se desfasoara si in vremea pandemiei globale de coronavirus, o nenorocire ( planificata sau nu -inca nu se stie exact) care si pe artist, pe artisti, ca si pe alti oameni de arta, cultura, galeristi sau din alte sfere- i-a iritat si ii enerveaza in continuare , ii incurca la nivel profesional si la cel al comunicarii directe (izolari, distantari etc) dar paradoxal, le da si inspiratie. Unora poate in exces.

   Galeria reuneste de aceasta data de la artist, peste 40 de opere de pictura, tehnica mixta, obiect si fotografie, majoritatea mai recente dar si unele lucrari ceva mai referentiale din trecutul pictorului  – tocmai sprea a se oglindi si caracterul cronologic si aniversar al expozitiei, intrucat artistul implineste si 26 de ani de cariera profesionista.  Operele expuse sunt din diverse filoane de preocupare vizuala ale lui Craciun, tocmai spre a se reliefa si diversitatea creatiei sale (zona vegetala, obiectual decorativa, a colajului pe sau fara obiectual,cea neosimbolica si psihedelica, sau fotografia undergound si cea sociala-protestatara), dar si actualitatea „pandemica„ la care doua-trei lucrari se refera in chip satiric, cinic aproape.  Daniel Craciun va prezenta aici vechiul sau microcatalog dar si portofolii insa ne anunta ca pregateste pana la finalul lui 2020, tiparirea primului sau real catalog (trilingv si evident color), in fapt un mini album.  Lucru care la aceasta varsta si la o indelungata cariera il merita pe deplin.

   Artistul va fi prezent la restransul vernisaj care totusi se va face, si in prezenta unui critic si a gazdelor, dar si pentru publicul ce va veni zilnic dupa, pana in 8 decembrie 2020, data inchiderii expozitiei.

      Va asteptam cu drag si interes deci sa va desfatati vizual cu operele artistului la expozitia pe care impreuna am organizat-o si sa speram ca in fata o sa ii stea inca Multi ani de creatie si inspiratie!

                    EliteProfArt gallery (Mihaela si Adrian Pandelescu)   si Daniel Craciun

Parteneri:    Jurnalul Bucurestiului , www. Onlinegallery  , Curierul National,  Athenee Palace Hilton, Crowne Plaza,  Hotel Caro