Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 18/07/2024

Scroll to top

Top

Animus liber @ București

Nistor Laurențiu

Galeria LABORNA vă invită marți 25 iunie 2019, de la ora 19, la expoziția NAIANA VATAVU – “Animus liber”

Galeria LABORNA înregistrează desfășurarea lunară profesională a demersului artistic individual. Evenimentele pentru public, numite BORNE, conserva ceea ce face artistul/ colecționarul în mod normal, într-o perioadă fixă de timp, cu intenția de a prezenta o arhivă completă și complexă, mai mult decât ceea ce ar presupune o “expoziție”.
Începând cu anul 2018, am început seria Bornelor individuale, axate pe o viziune singulară.
Naiana Vatavu este interesată de relația dintre vid și plin, legătura dintre ceea ce putem vedea, ceea ce este ascuns, ce este ascuns în fața noastră. Acestea sunt principalele sale surse de inspirație. Formele pe care le compune sunt elemente care recrează un spațiu al alternativelor posibile. Contextul este depozitarul răspunsurilor, așa că privitorul poate să se plaseze în interiorul spațiului și să facă o alegere. Expoziția Animus liber propune un exercițiu de schimbare a perspectivei și de exeresare a liberului arbitru.

Expoziția este deschisă în intervalul 25 iunie – 25 iulie 2019
Contact și programari la telefon: 0722450877

Galeria LABORNA a fost fondată în anul 2013, la inițiativa lui Ciprian Paleologu. Echipa actuală este formată din: Cristina Garabețanu, Ovidiu Morar, Ciprian Paleologu, Naiana Vatavu. Galeria a construit pentru tineri artiști un spațiu distinct: SCARA.
Publicul este obișnuit cu varianta “epurată” atât a vizunii artistului cât și a colecționarului, filtrată prin concept expozițional, proiect studiat, reformulat și “împachetat” în forma “vizionabil-spectaculoasă”, muzeu, colecții vechi etc. Accesul în laboratorul artistului sau al colecționarului este rar, perspectiva completă în care se construiește viziunea sa fiind de cele mai multe ori dificil de urmărit.
De aceea putem spune că Galeria LABORNA este de fapt un contor: creație și colecție în timp real.

Parteneri: Crama Oprișor, Modernism.ro