Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

Alaltăieri @ Iași

Alaltăieri @ Iași
Nistor Laurențiu

Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Iaşi, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași și Iulius Mall Iași propune publicului o nouă expoziție de artă vizuală. Proiectul expozițional semnat de pictorul Adrian Chidon Frunză dorește să exprime dorința de a face o lume mai bună, artistul promovând mesajul de pace și gândul că oamenii trebuie să trăiască în armonie.
Expoziția de pictură, intitulată „Alaltăieri”, este structurată în două compartimente expoziționale, având ca teme centrale pacea, viața și omul. În cadrul expoziției va fi etalat un mesaj de pace exprimat prin intermediul unui text prin care cuvintele artistului să ajungă la publicul larg, precum și o frumoasă colecție de portrete variate ca viziune, dar și ca concepție artistică. Lucrările expuse documentează și redau stări și atitudini umane, în același timp artistul punând în valoare particularitățile fizionomice ale fiecărui model.
„Era pace și uneori, prea multă liniște. Pentru unii dintre noi fericirea însemna doar să „te realizezi” din punct de vedere material, profesional, social. Până când fericirea și bunăstarea globală, rostite obsesiv de speakeri motivaționali și de lideri politici, au fost brusc înlocuite de confruntarea dintre viață și moarte, dintre victorie și înfrângere, încredere și deznădejde. Astăzi, șansa de a respira liber, de a te deplasa, de a-i avea alături pe cei dragi a devenit motiv real de fericire pentru cei mai mulți dintre noi.” (Adrian Chidon Frunză)
Vernisajul evenimentului va avea loc marți, 12 iulie 2022, ora 17.00 și va fi prezentat d-l profesor univ. dr. Constantin Tofan. Expoziția este deschisă până pe data de 30 iulie 2022 și poate fi vizitată zilnic la Iulius Mall Iași, etaj 2, între orele 10.00 – 22.00. Intrarea liberă!
Vă așteptăm cu drag!

Coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu