Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 13/07/2024

Scroll to top

Top

AD INFINITUM @ Bucureşti

AD INFINITUM @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Scemtovici & Benowitz Gallery vă invită vineri, 17 mai, de la ora 18:00, la vernisajul expoziției AD INFINITUM a artistei Andrea Nagy. Expoziția curatoriată de Mădălina Mirea reunește lucrări de desen, pictură și video.

“În peisajele fără început și fără sfârșit, semnate de Andrea Nagy, timpul și spațiul sunt abrogate, așa cum nonliniare sunt visele noastre și subconștientul. Modalitățile de expresie sunt multiple, niciodată aceleași, într-o neostoită sete de mișcare și schimbare. Personajele sunt proiectate într-un context vast, într-un univers al existenței nelimitate, pline de mister și de imprevizibil, dezvăluite treptat, cu încetinitorul. Căci dincolo de agitația inevitabilă în care suntem captivi, AD INFINITUM constituie o pledoarie pentru încetinirea ritmului nostru exterior și conectarea la ritmul interior al unei artiste ce a văzut idei.” – Mădălina Mirea, fragment din textul curatorial

Andrea Nagy (n. 1988, Târgu-Mureș) este artistă vizuală, lector univ. dr. în cadrul Universității Naționale de Arte din București. Absolventă de licență și masterat (2013) la secția Pictură, doctor în Arte vizuale (2017) în cadrul aceleiași universități. Din 2014 este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Pictură. A avut prima expoziție personală „Bestiar” la Institutul Balassi (2015) și a participat la numeroase expoziții colective în țară și străinătate, printre care Contemporary Drawing in Romania (București, 2023), Bienala Internațională de Artă (Beijing, 2015), Bienala Internațională de Desen (Mogoșoaia, 2017) și altele.

Mădălina Mirea (n. 1974, Constanța) este curator și istoric de artă. A absolvit Facultatea de Istoria și Teoria Artei, la Universitatea Națională de Arte din București, în cadrul căreia a obținut doctoratul în Arte vizuale (2011). Între 2014 si 2021 a coordonat activitatea Serviciului Expoziții și Documentare la Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”. În calitate de curator a contribuit la multe proiecte și expoziții naționale și internaționale. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Critică.

Expoziția este deschisă până în 16 iunie 2024, în zilele de joi, vineri și sâmbătă, între 14:00 – 19:00 și duminica, între 12:00 – 16:00.

Le mulţumim partenerilor noştri: Catleya, Rifco Trading.

Dedicați artei contemporane de calitate,
Echipa Scemtovici & Benowitz

contact@sbgallery.art
www.sbgallery.art
0734 364 886
Jean-Louis Calderon 34, sector 2, București