Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/07/2024

Scroll to top

Top

Acasă @ Vâlcea

Acasă @ Vâlcea
Doctor

05 – 06.08.2023
sat Grebleşti – comuna Câineni, jud. Vâlcea

ACASĂ
Parcurs artistic în casele deschise din Greblești

Expoziții de artă plastică, ateliere creative, lectură de texte

05.08.2023
Ora 10.00 – 12.30
Căminul cultural Grebleşti – Ateliere creative pentru copii str. Bisericii nr.8

ora 14.00
Deschiderea oficială
Vernisaj – Căminul cultural Grebleşti – str. Bisericii nr. 8 – ora 14.00

05 – 06.08.2023
Ora 10.00 – 19.00
Expozitii de arta plastica în casele deschise din Greblesti

Angela Tomaselli – La mama Tia – str. Principală nr.18
Gheorghe Dican si Ciprian Muntiu – La noi, la Greblesti – str. Blanete nr. 3
Colectie privata – La Oliveria si Iuli Cazacu – str. Calea lungă
Cristiana Danes – La Casa Danes – str.Calea lunga nr. 29
Alexandra Pieptea si Olga Popescu – Caminul Cultural Greblesti – str. Bisericii nr.8
Daniel Stancu – Biserica veche din Greblesti – str. Bisericii nr.14
Icoane pe sticla – La Nelica lu’ Bulgaru – str. Calea lungă nr.15
Gabriela Popescu, Elena Dican, Elena Radu, Alina Cristea, Mioara Comănescu

06.08.2023
Ora 16.00
La noi, la Greblesti – str. Blanete nr. 3

Lectura de texte : Elena Dican, Daniela Ionescu, Ioana Vîlculescu, Carmen Draghici – Hopârtean

Animatii muzicale

Info : 00 40 754 53 24 82

Multumiri gazdelor : Şandru Doru, Carmen și Liviu Hopârtean, Ioana Ureche Legeard, Oliveria si Iuli Cazacu, Mihai Daneș, Caminul cultural Greblești

Eveniment organizat de : Arthis – Casa de cultură belgo-româna din Bruxelles, Galeria La noi, la Greblesti, Uniunea Artistilor Plastici din România , Filiala Rm. Vâlcea a UAP din România, Primaria din Câineni, Școala Gimnazială General David Praporgescu din Câineni, Parohia Greblești, Parohia Câineni I
Sponsor: Boromir

ACASĂ Parcurs artistic în casele deschise din Greblești
Expoziții de artă plastică, ateliere creative, lectură de texte

ACASĂ vă propune o incursiune artistică în Țara Lovistei, în satul Greblești, în case deschise special pentru acest eveniment în care veti gasi expoziții de artă contemporană, ateliere creative pentru copii și lecturi de texte destinate să redescopere bogația arhitecturii rurale și a sufletului românesc.

Satul românesc este păstrătorul unui patrimoniu arhitectural extraordinar care ne vorbește despre istoria noastra și a genialitatii constructorilor țărani. El ofera posibilități miraculoase de viață și de petrecere a timpului liber, mai sănătos, mai util.

Parcursul artistic în casele din Greblești – comuna Câineni, județul Vâlcea, este un exercițiu și o pledoarie pentru redescoperirea patrimoniului construit al acestuia, îmbogațit de talentul și creativitatea artiștilor plastici, este îmbinarea trecutului nostru cu viziunea artistică a contemporaneitații.

Timp de două zile Arthis – Casa de cultură belgo-româna din Bruxelles, Galeria La noi, la Grebleşti, Uniunea Artiştilor Plastici din România , Filiala Rm. Vâlcea a UAP din România, Primăria din Câineni, Școala Gimnazială General David Praporgescu din Câineni, Parohia Greblești, Parohia Câineni I și nu în ultimul rând oamenii sufletişti din acest sat, gazde bune şi deschise, Şandru Doru, Carmen și Liviu Hopârtean, Ioana Ureche Legeard, Oliveria si Iuli Cazacu, Mihai Daneș, Căminul cultural Greblești, vă invită să redescoperiți comori ascunse ale arhitecturii rurale din acest colț de rai puse în valoare de talentul și creativitatea artiștilor contemporani.

Pe ulițe șerpuitoare, în case primitoare cu prispe și cerdacuri din lemn, în beciuri răcoroase sau pătuluri ce miros a fân proaspat cosit, artiști de renume internațional au găsit lăcaș pentru expoziții inedite pline de culoare și iubire de frumos.

În satul loviştean Grebleşti vom regăsi nume de rezonanță în pictura românească contemporană : Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Daniel Stancu, Ciprian Munțiu, Cristiana Daneș, Alexandra Pieptea, Olga Popescu, dar și artiștii iconari : Gabriela Popescu, Elena Dican, Elena Radu, Alina Cristea, Mioara Comănescu

Satul și poveștile lui vor prinde contur prin vocile Elenei Dican, Danielei Ionescu, Ioanei Vîlculescu și a lui Carmen Draghici Hopârtean.

Evenimentul oferă și ateliere creative pentru copiii prezenți în sat în perioada 5 – 6 august 2023.

Haideți la noi ACASĂ, la Greblești!