Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 30/05/2024

Scroll to top

Top

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐀𝐍𝐓𝐄𝐌𝐈𝐑, 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐀𝐍𝐓𝐄𝐌𝐈𝐑, 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥
Doctor

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐀𝐍𝐓𝐄𝐌𝐈𝐑, 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥.

ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile 🔴ARTE VIZUALE (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și 🔴ARTELE SPECTACOLULUI (teatru, muzică, dans). Evenimentele asociate proiectelor finanțate vor fi organizate exclusiv în afara țării.

Anul acesta, bugetul alocat sesiunii de selecţie din cadrul Programului CANTEMIR este de 2.200.000 lei, împărțit în mod egal între cele două domenii – arte vizuale și artele spectacolului. Suma maximă care poate fi acordată unui proiect cultural este de 100.000 lei.

𝐎𝐩𝐞𝐫𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥𝐢 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭̦𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐩𝐮𝐧𝐚̆ 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚̆𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐧𝐭̦𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝟏𝟓 𝐢𝐚𝐧𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 – 𝟏𝟒 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒.

La sesiunea de selecţie poate participa orice persoană fizică autorizată, întreprindere individuală, întreprindere familială sau persoană juridică de drept public ori privat, din România sau de pe teritoriul Uniunii Europene, care are calitatea de operator cultural, nu are datorii la bugetul de stat sau la bugetul local și și-a respectat obligaţiile asumate prin contractele de finanţare nerambursabilă anterioare.

Documentele necesare înscrierii, incluse în regulamentul Programului, vor fi completate și transmise la adresa programulcantemir@icr.ro, într-un singur PDF (max 10MB), până la 14 februarie 2024, ora 23:59 (GMT+2).

Proiectele vor fi jurizate de o comisie de selecție alcătuită din trei membri, desemnați de Institutul Cultural Român – doi evaluatori independenți și un reprezentant al instituției finanțatoare. Evaluatorii independenți interesați să facă parte din comisia de selecție își pot depune candidatura în perioada 15 ianuarie – 08 februarie 2024, la adresa de email evaluare@icr.ro.

Pentru a fi eligibil, un proiect cultural trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

🔴să se desfăşoare în intervalul 01.05.2024– 01.10.2024, după semnarea contractelor de finanțare;

🔴să se deruleze în parteneriat cu cel puţin o organizaţie culturală din ţara de desfăşurare;

🔴să nu beneficieze de alte surse de finanțare oferite de Institutul Cultural Român (inclusiv prin reprezentanțele sale din străinătate);

🔴să nu beneficieze de cofinanțare din altefonduri publice care aplică scheme de minimis/de ajutor de stat;

🔴să se adreseze publicului din străinătate.

Vă rugăm să consultați Regulamentul și grila de evaluare care se regăsesc pe site-ul ICR. În contextul marcării a 35 de ani de la Revoluția din 1989, tema specifică a Programului Cantemir 2024 este LIBERTATE.

Detalii: www.icr.ro/program-cantemir-2024